25 Ocak 2014 Cumartesi

EZRA POUND'UN RADYO KONUŞMALARI

EZRA POUND’UN RADYO KONUŞMALARI
#1 (2 EKİM 1941) U.S.(A43)
DEMOKRASİNİN SON MEVZİİ
Bir MEVZİ, peki. Demokrasi Fransa’da PATAKLANMIŞTIR. Kurbağalar halkın rızası HİLAFINA savaşa sürüklenmiştir. İngiltere’de zaten HİÇ-BİR surette zuhur etmemiş olan demokrasi paçavraya çevrilmiştir. Fakat sahte demokrasiler bile halk kendi isteği dışında savaşa sürüklendiğinde çöker, nitekim İngilizler asla Winston’u başbakanlığa SEÇMEDİLER[i]. Esasen NE ZAMAN  bir seçim yaptılar ki?
İngiltere’de NE ZAMAN seçim yapılacağına hükümetin karar verdiğini hatırlayın. Düşünün ki eğer bay Roosevelt hazır olduğunu düşündüğü bir vakte kadar seçimleri ERTELEYEBİLSEYDİ şimdi nerede olurduk.
Fakat demokrasi son ÇUKURUNDADIR, eğer ki Amerika’da kurtarılmazsa. HİÇ KİMSE parlamenter formunda onu kurtarmayacak.
İngiltere’yle BİRLEŞMEYE gelince- ağır bir borç yükünün ve yeni yükümlülüklerin altına girmek- bugün bu radyo’da konuşanlardan biri sadece Briton’ların FEDERASYON’A destek verdiğini söylemek suretiyle Amerikan istihbaratına saygı gösterdi(evet, bugün bile, Amerikan istihbaratına saygı gösterdi).
Yakından bakınca birleşme taraftarı çok da İngiliz olmadığı anlaşılıyor.
Horeb Elisha (Hore-Belisha)[ii], İngiliz mi? Ve Victor Sassoon[iii], HEPSİ birleşme taraftarı.
Yüzde yirmi kapital İngilizlerce ödenecek.
Yüzde yirmi ÖDENMİŞ kapital Amerika Birleşmiş Devletleri tarafından ödenecek. Kalan yüzde altmış ödenmemiş kapital girişimcilerin elinde olacak, muhtemelen TERCİHLİ hisse şeklinde, dostlarına HER an özel temettüler dağıtmaya hazır yürütme kurullarıyla birlikte.
Vic Sassoon mu, o sahte Zerdüşt Yahudi, Şangay gece hayatının, afyon ve kerhanelerinin, çetelerinin başı mı? SİZİN David Copperfield ve Bay Pickwick tasavvurunuz bu mu?
Ya bay Streit? Tabii arkalarında MİLYONLAR var. 86 yahudi milyonerden biri pekala bir yayınevi kurabilir ve İngiliz sefaretindeki kiralık 4000 piyadeden biri dilediği haltı yayınlayabilir.
Hoyrat Amerikan BİREYİNİN bunlarla savaşmaya yetecek FONU nereden bulacağını bilmiyorum.
AMA, öte yandan, herhangi bir yükümlülük altına girmeden Kanada’yı ilhak edebilirsiniz. Newfoundland, Jamaika ve diğerlerini İngiltere’ye veya Bay Viktor’a herhangi bir şey ödemeden ilhak edebilirsiniz.
Sizin HİÇBİR şey yapmayacak olan bu girişimcilere yüzde altmış pay vermek niye? Evet, Sulgrave Manor Association[iv]’dan haberim var, kuzenliğin cazibesinden de; ama kuzenlik eskiden John Bull[v] ile idi, BULLesha ile değil, BULLstein la da değil.
Ve Bullstein B’yi bırakıp ULLstein olmaya uğraşıyor, birleşme yoluyla.
ASKERİ vaziyet? Birleşmeye liderlik? Arcangel limanından- Vladivostock’tan veya Tahran üzerinden- gelen TEK bir demiryolu hattıyla desteklenecek, beslenecek asker sayısı Rusların ON İKİ milyon askerinden çok çok azdır. Bu piyadelerin büyük kitleler halinde ölmelerine sebep olan slav kaderciliği Bay Churchill ve Bay Belisha’nın cepheye sürdüğü güçlerin hassasiyetlerine oldukça yabancı göründü.
Winston’un bir kademe düzeni kurduğunu da görmüyorum. Yani Tom Atkins[vi] SİSTEMATİK olarak Tom Atkins’i sırtından vurmayacaktır. Bir kere yaptıktan sonra bir şeyler hissedecektir.
Şüphesiz Belisha’nın parlak gözü, zinde vs. bir gün anzakların Hintlileri vurabileceklerini ve peştunların herhangi bir şeyi bilhassa da teşvik edildiklerinde anzakları vurabileceklerini görüyordur. Ve şüphesiz anglo-yahudi emperyalizminin ezdiği binlerce yabancı ırkın içinden süper-slavik kaderciliğin ortaya çıkabileceğini de.  Fakat bu çok aktif bir askeri şekil almayabilir. Yalnızca bir katliam şeklinde görünebilir.
Ama HERHALDE bu bir miktar meselesidir. Peki, Amerika Anglo-Judea’dan ne destek görüyor? Ve bu kanlı dolandırıcılık düzeninde İngilizler KİMİ destekliyor?
Doğu’daki Amerikan ticaretine destek olmaMAK için ellerinde HER türlü gerekçe var. Amerika’yı bebek bezi bağlamaya terk etmek için HER türlü gerekçeye sahipler.
Tabii birleşik devletlerin kitaplarından bir sayfa koparabileceği duygusu hariç, şuna ya da buna el koyabileceği; tıpkı onların Fransız mülklerine el koyduğu ve kalan Fransız savaşçıları öldürdükleri gibi.
İran’da mesele mikdar meselesine dönmüştür. Walla walla vs. On iki milyon Rus Von Rundstedt’i[vii] ve Baron Keitel’i durdurMAdı. Tek alman ordusunu durduramadılar.
Ne de alman güçlerini İngiltere’nin Kafkaslar üzerindeki ALTI demiryolu ile temin edebileceği asker sayısına yakın bir sayıya indirebildiler.
Dolayısıyla BU strategistlerin sizin İngiltere’nin herhangi bir savaşı kazanmasına yardım etmenizi umduğu YER değil. Growler, Bay Mcgrump, BBC’de ne derse desin.
Ben çocukken amiral DEWEY…. Bu kulağa Moskova’daki Napolyon gibi geliyor değil mi?
Evet, bu BANA “beşinci element ÇAMUR, dedi Napolyon”[viii] hikayesi gibi geldi.
Milyonlarca Çinli var. İÇ bölgelerde sınırlı gıdalara sahipler ve baseball ile ne kadar ilgili iseler Chiang Kai-Chek[ix] ile de o kadar ilgililer. Bu Çinliler kuzeyde bir sosis şampiyonasına Chiang’ın Çin’deki YABANCI partisinden daha fazla coşku gösterirler.
Çin’in büyük çoğunluğu Kai-Chek taraftarı değildir.  Çin’in büyük çoğunluğu bu yabancı yatırımcı çeteyi desteklemez.  O zaman tabii De Gaulle menfaatlerini kurtarmanız gerekir.  Yani gidip meşhur Paris Union bankası hadisesinde Verdun kahramanı General Petain karşısında ölmeniz gerekir.
Fransız halkının size teşekkür edeceğini mi sanıyorsunuz? Fransız radyosunu dinleyin, parasını LONDRA ödemiyor, ve bana SORUN.
Evet, Vichy radyosu dolambaçlıdır, Fransa’ya tutunmaya çalışıyor, itilaf devletlerini aldatmaya çalışıyor, ve FRANSA’YA tutunmaya çalışıyor, Fransa’nın her karış toprağını elde tutmaya ve tutabileceği her fransızı tutmaya çalışıyor.
Ama famille De Gaulle için çalışmıyor.
VE biliyor ki Winston Paris’i yer ile yeksan istiyor, tıpkı Rotterdam gibi, Leningrad gibi.
Winston’u böylesine arzuladığı sonuçtan alıkoyan Pierre Laval[x]’dır. Böylece “biz borç verenler” müdahale edip yeniden imar faaliyetleri için borç verebilecekti.
Ne güzel bir tutku. Fakat herhangi bir Fransız bunun için size teşekkür edecek mi, böyle bir tutkunun icrasına teşekkür edecek mi?   
Fransız çiftçisi toprağını elde tutmak istiyor. Her türden krediye karşı sağlıklı bir güvensizliği var. Amerikan hükümetinin yargılarını dayandırdığı VERİLERE gelince( sanırım hala yargı diyorlar). 17 Ağustos tarihli New York Herald Tribune gazetesinin dediğine göre Roosevelt tam manasıyla Churchill ile aynı kanaatte imiş ve Rusya’nın bütün kış savaşabileceğini söylüyormuş. 
Belki Sibirya’nın bu dönemde alman koruması dışında kalabileceğini kasdediyor. “Girit’teki olayların” İngiltere’nin üçüncü büyük düşmanıyla karşılaşmasını geciktirdiğini söyleyecek kadar ileri gitti. Bu bir şeydi ama Ukrayna’daki savaşı kazanmak için yeterli değildi.
Belki de size Rusya’daki olaylar Japan Times’ı almamı geciktirdi demek istedi. Temmuzun on dokuzunun kayıtları yeni geldi.  Sanırım Kiev’de oturuyordu muvaffak olmak için. Bir adım daha, az kalsın sizi savaşa sokuyordu. Ama bana bunu idealizm olarak yapıyor gibi gelmedi. Demokrasiyi korumak falan gibi düşünmüyor.
Bu  arada Belisha’nın Anglo-sakson  yüzüne BAKIN, Başbakan ve benzer tabiattaki diğer organlarda üretildiği gibi.
Sulgrave Manor Association’un Amerikan kolunun birleşmesi istenilen işte bu.





[i] Sir Winston Leonard Spencer-Churchill;1940-1945 ve 1951-1955 yılları arasında başbakanlık yapmış İngiliz politikacı. İlk başbakanlığı Chamberlain’in istifası üzerine kral George VI. tarafından atanmak suretiyle gerçekleşti. İngiliz kamuoyunun Almanya ile barış arayan havasını barış karşıtı konuşmalarıyla değiştiren Churchill savaş sırasında Savunma Bakanlığı müessesesini kurup bu görevi de üstlendi. Dolayısıyla Pound’un dediği gibi Churchill seçimle iş başına gelmiş değildi. Bkz: http://en.wikipedia.org/wiki/Winston_Churchill#Political_career_to_the_Second_World_War

[ii] Leslie Hore Belisha, Yahudi kökenine işaret etmek amacıyla Horeb Elisha deniliyor. 1934-1937 yılları arasında Ulaştırma Bakanlığı, 1937-1940 yılları arasında Savaştan Sorumlu Devlet Bakanlığı (Secretary of Statefor War) yaptı. http://en.wikipedia.org/wiki/Hore_Belisha

[iii] Sir Ellice Victor Sassoon; soyadının çağrıştırdığı üzere Türkiye’deki Sason ilçesiyle geçmişi olan bir aileden gelen Victor Sassoon bilhassa Uzakdoğu afyon ticareti ile biliniyor. Detaylı bilgiyi http://en.wikipedia.org/wiki/Sassoon_family adresinden temin edebilirsiniz.
[iv] Sulgrave Manor Association Anglo-Amerikan ortak geçmişine referans olsa gerek.
[v] John Bull İngiltere’yi temsil eden karikatür figürü.
[vi] Tom Atkins, Tommy Atkins veya Tommies, İngiliz askerine verilen genel ad.
[vii] Karl Rudolf Gerd von Rundstedt, İkinci Dünya Savaşı’nda Alman Mareşal.
[viii] Polonya topraklarında Ruslarla savaşan Napolyon kış sebebiyle arazi şartlarıyla boğuşmuş; bu sebeple de “Polonya’da beşinci elementi bulduk, Çamur!” dediği rivayet ediliyor.

[x] 1940-1942 yıllarında Fransız Vichy hükümetine başkanlık eden ve fransa’daki yabancı uyruklu Yahudilerin Nazi kamplarına sevkini imzalayan siyasetçi. Bkz: http://en.wikipedia.org/wiki/Pierre_Laval

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

  Taşlıcalı Yahyâ Beğ’in Şehzâde Mustafa Mersiyesi Herhalde Erzurum’da iken aldım Ahmet Atilla Şentürk Bey’in Osmanlı Şiiri Antolojis...